RIO 2016
Door: Amerikanita
Blijf op de hoogte en volg Amerikanita
04 Augustus 2016 | Brazilië, Petrópolis
Al sinds mijn tiende ben ik fan van de Olympische Spelen. Ik heb veel gezwommen, op Nationaal niveau en soms droomde ik ervan zelf een Olympier te zijn. Dat is nooit gelukt.
Plakboeken vol heb ik over de Spelen in Mexico, Munchen en zo meer. Wekenlang leefde ik mee. Met Ada Kok en andere sporters. 's Nachts er voor opstaan, samen met met vader TV kijken en de volgende dag de krant uitpluizen. Echt geschokt was ik toen de Olympische droom een nachtmerrie werd in Munchen.
In Singapore kwam ik heel dichtbij: als vrijwilliger tijdens de Youth Olympic Games: een heel bijzondere ervaring om een piepklein radertje te zijn in zo'n enorme organisatie. Toen waren we samen bij de openings ceremonie aan de Marina Bay. Het was een fantastisch gevoel om bij een wereldevenement te zijn
Nu zijn we in Brazilié. Een indrukwekkende rondreis met als einddoel Rio de Janeiro. Soms lees ik op mijn Ipad iets over de Games: de Nigeriaanse voetbalploeg is gestrand in Atlanta omdat hun vliegreis schijnbaar niet is betaald. MIchael Phelps die al zijn baantjes heeft gezwommen. De Metro in Rio die wel of niet klaar is om terijden. Over de tien atleten die onder de Olympische vlag gaan meedoen in het Refugee Team (geweldig!) En vandaag maakt het me zo ontzettend blij. dat er een mooie ceremonie is geweest om het bloedbad in Munchen 1972 te herdenken. In het Olympisch dorp in Rio. Eindelijk!!
In Foz de Iguacu zagen we de toorts al staan, trots. Als herinnering aan de estafette waarin de vlam naar Rio wordt gelopen. Morgen zal de toorts aankomen op de Boulevard Olimpice in het oude stadscentrum van Rio. Wij gaan proberen in de buurt te komen.
Kaarten voor Opening Ceremonie liggen klaar. en voor een paar sportwedstrijden. Natuurlijk ook zwemmen. De Nederlandse vlag gaat mee naar het stadium, de Rio 2016 sjaal om en de Rio 2016 havajanas aan. We zijn er klaar voor!